06-08-07

Hoe je voorbereiden op de selectie van SFA?

Ik krijg nu vaak de vraag, “hoe je voorbereiden op de selectie van SFA?”. Ik kan daar niet echt op antwoorden aangezien dat voor iedereen anders is. Ben je goed in fysica maar niet zo goed in Engels, dan duik je beter in een ‘Engels voor Dummies’, of omgekeerd als je niet zo goed bent in fysica maar wel in Engels, bestel je beter het aanbevolen boek: ‘theory and problems of college physics’. Dit boek is in het Nederlands, Frans en Engels verkrijgbaar, maar ik raad iedereen aan om de Engelse versie te kiezen, aangezien de fysica test in het Engels is en dat de vraagstukken uit dat boek komen. Voor fysica kun je ook een week lang, een cursus in het schoolgebouw zelf volgen. Daar worden alle onderwerpen behandeld die aan bod komen in de fysica test. Die cursus heeft ook als voordeel dat je het schoolgebouw al een beetje leert kennen en een heel pak van je medekandidaten waardoor je op de testen zelf stukken minder gestrest bent.  
Voorbereiden voor Engels is voor iedereen verschillend. Ikzelf heb gewoon een maand lang alleen maar Engelse boeken gelezen. Anderen hebben hun oud grammatica boek van onder een dikke laag stof gehaald, aangezien je 100 grammatica oefeningen krijgt, meer bepaald over de tijden. Deze is
multiple choice.

Je voorbereiden op de COMPASS test, is al iets moeilijker. Het enige wat je kunt doen is op de site van ‘epst’, de IPASS test eens maken en je hoofdrekenen oefenen, vooral de staartdelingen zijn moeilijk.

Voor de psychologische testen kun je je uiteraard niet echt voorbereiden. Wees assertief en mondig, zorg dat je goed weet hoe jezelf in elkaar zit, wat je motivatie is en weet op zijn minst 3 goede en 3 slechte karaktereigenschappen vanbuiten. Denk rustig na, let op je houding, zorg dat je fatsoenlijk gekleed bent en alles komt wel goed.

De moeilijkste is de scan skill test (de 737-200 full flight simulator). Aan deze test mag je alleen maar deelnemen als je voor de andere testen geslaagd bent. Deze test is dan wel de moeilijkste, het is wel de leukste van de hoop. Slaap goed uit, wees alert bij de briefing, en vooral SLA NIET IN PANIEK! Blijf rustig, ook al gaat het mis, want mis zal het gaan, geloof me ;-)

 

Veel succes iedereen,

12:31 Gepost door 3lke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ja hoor, en wat voor tiepkes laten ze allemaal door...zullen we het eens hebben over deksels en mayonaise potten?

Gepost door: Floes | 07-08-07

zus!!!!! shut up :pppp

Gepost door: 3lke | 07-08-07

De commentaren zijn gesloten.